پيشنهاد اختصاص يارانه 70درصدي  تعرفه‌هاي آب، برق و گاز اماکن تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي

«مسعود علويان صدر» که با حضور در خبرگزاري ميراث آريا(chtn) به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ مي‌داد، با اعلام اين خبر افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در قالب مصوبه‌اي پيشنهاد پرداخت يارانه به ساکنان منازل ثبت شده تاريخي را به دولت داد، که با تصويب اين طرح، تعرفه‌هاي آب، برق و گاز اين خانه‌ها به صورت يارانه‌اي محاسبه خواهد شد.

وي تصريح کرد: يکي ديگر از بسته‌هاي حمايتي، اعطاي وام‌هاي کم‌بهره به مالکان اين اماکن تاريخي است که از سال 91 اين طرح نيز اجرايي خواهد شد.

50 درصد هزينه مرمت به مالکان خانه‌هاي تاريخي پرداخت مي‌شود

اين مقام مسوول ادامه داد: طبق برنامه‌ريزي‌ها 50 درصد هزينه مرمت و احياي اين اماکن نيز به صورت بلاعوض پرداخت مي‌شود تا به شکل اجرايي از اين آثار تاريخي محافظت شود.

علويان صدر افزود: اجراي طرح «حق توسعه» يکي ديگر از اقدامات حمايتي سازمان ميراث فرهنگي است که مقرر شد اين طرح در گام نخست در تهران اجرايي شود. با اجراي اين طرح مالکان منازل تاريخي مي‌توانند به ميزان کاهش ارتفاع و تراکمي که مستحق آن‌اند در نقطه ديگري از شهر از تراکم استفاده کنند.

وي يادآور شد: بي‌ترديد اين بسته‌هاي حمايتي موجب زنده شدن بافت‌هاي تاريخي خواهد شد چرا که معتقديم آثار تاريخي با حضور و زندگي روزمره اهالي پويا خواهند بود.

پويايي بافت‌هاي تاريخي هدف سازمان ميراث فرهنگي است

معاون ميراث فرهنگي کشور به زنده بودن اماکن تاريخي اشاره کرد و گفت: سازمان ميراث فرهنگي قصد ندارد براي حفظ اماکن تاريخي خطي به دور آن‌ها بکشد بلکه هدف، ايجاد پويايي و سرزندگي در اين بافت‌هاست.

اين مقام مسوول ادامه داد: موضوع حرائم به معناي حرمت گذاشتن به داشته‌هاي گذشتگان است و اين موضوع در پيوند با ساير بافت‌ها معناي واقعي پيدا مي‌کند.

علويان صدر گفت: برخلاف تصورگروهي که معتقدند توجه به ميراث فرهنگي بازگشت به گذشته و اهميت دادن به بافت‌هاي فرسوده است بايد گفت که ميراث فرهنگي جهت‌دهنده توسعه است و بالندگي و رشد را در ذات خود دارد.

وي يادآور شد: دنيا پس از درک پست‌مدرنيسم بار ديگر تغيير مسير داد چرا که تعالي را در بازگشت به تاريخ و طبيعت مي‌دانست و اين همان موضوعي است که بايد به آن توجه کرد.
ب/102

انتهای پیام/

کد خبر 1390120947